Aardappel-spinazie-plaattaart

Ingrediënten: 4 personen
4 aardappelen in dunne plakjes;
100 gram geraspte belegen kaas;
zout en peper;
4 el olijfolie;
1 ui;
300 gram gehakt;
1 blik gepelde tomaten;
2 el peterselie;
1 tl paprikapoeder;
200 gram spinazie;
2 teentjes knoflook geperst;
1 bakje cottage cheese;
1 bol mozzarella

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel wat geraspte kaas over de bakplaat en verdeel de aardappelschijfjes erover. Bestrooi nog met wat zout en nog wat geraspte kaas. Bak dit in ca 30 minuten in de oven. Verhit in een pan olijfolie en bak de ui. Voeg het gehakt toe en bak het bruin. Voeg de gepelde tomaten, peterselie, paprikapoeder, zout en peper toe en bak kort mee. Haal de pan van het vuur. Bak in een andere pan de spinazie in olijfolie, voeg de knoflook en en zout toe. Bak kort mee. Haal de pan van het vuur. Meng de spinazie met de cottage cheese. Als de aardappelen klaar zijn. verdeel je de spinazie voer de aardappelen. Verdeel daarna het gehaktmengsel erover en verdeel de mozzarella. Zet de bakplaat nog voor 15 minuten in de oven tot de mozzarella goed gesmolten is.

Geniet ervan!