Aardbeienkwarktaart
Bereidingstijd: 15 minuten + wachttijd
Ingredienten:
80 gram dadels zonder pit;
125 gram havermout;
3 el kokosolie gesmolten;
1 el honing;
5 gelatine blaadjes;
450 gram aardbeienkwark;
350 kwark mager of vol;
1 citroen;
aardbeien
Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een springvorm met bakpapier. Doe de dadels met de havermout in een keukenmachine en maal het fijn. Voeg de kokosolie en honing toe en meng nog even mee. Verdeel het mengsel over de springvorm en druk aan. Bak de bodem in ca 10 minuten in de oven. Week de gelatine in koud water. Meng de aardbeienkwark en kwark door elkaar. Rasp de citroenschil en voeg toe aan het kwarkmengsel. Pers een halve citroen uit boven een pannetje en voeg een klein beetje water toe. Verwarm dit tot hij bijna kookt. Zet het vuur uit. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg ze toe aan het citroensap en roer goed door tot het helemaal opgelost is. Voeg een klein beetje kwark toe en roer goed door. Voeg het gelatinemengsel nu aan de kom met kwark toe en meng goed door. Verdeel de kwark over de boden in de springvorm en laat het ca 4 uur opstijven in de koelkast.
Geniet ervan!