Aardbeienslof

Ingredienten: 1 slof
90 gram roomboter;
75 witte basterdsuiker;
1/4 ei;
snufje zout;
rasp van halve citroen;
140 gram bloem;
1 tl bakpoeder;

Topping:
75 gram amandelspijs;
1/4 – 1/2 ei:
125 ml slagroom;
1/4 portie van banketbakkersroom;
aardbeien

Meng voor het deeg de roomboter, witte basterdsuiker, ei, zout en citroenrasp met een mixer. Voeg de bloem en bakpoeder toe en mix tot een deeg. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat deze een uur rusten inde koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg het deeg op bakpapier en rol uit tot een dikke plak. Vet de sloffenring in. Leg het bakpapier en het deeg op een bakplaat en steek hem uit met de sloffenring. Verwijder het overtollige deeg.
Meng de amandelspijs met het ei tot een wat smeuïg geheel. Verdeel het spijsmengsel over de deegbodem. Laat de buitenste rand vrij van de spijs. Bak de slof in ca 25-30 minuten. Haal de bakplaat uit de oven en verwijder de sloffenring gelijk. Laat de bodem afkoelen.
Maak de banketbakkersroom en klop de slagroom. Meng de banketbakkersroom met de slagroom tot de gewenste dikte. Hou een beetje slagroom over om de slof later mee te versieren..
Verdeel de banketbakkersroom over de sloffenbodem. Halveer de aardbeien en verdeel ze over de room. Versier de slof met de achtergehouden slagroom.

Geniet ervan!