Ajvar ~ paprika-aubergine puree
Ingrediënten:
4 rode paprika’s;
1 aubergine;
zout en peper;
olijfolie;
3 teentjes knoflook geperst
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Was de paprika’s en aubergine en leg ze op de bakplaat. Bak ze in 25 minuten zacht. Laat ze afkoelen en verwijder de stelen en zaadjes. Snijd de groente in grove stukken en maal in een keukenmachine tot een puree. Verwarm in een koekenpan olijfolie en bak de knoflook. Voeg de paprika-aubergine puree toe en breng op smaak met zout en peper. Breng de puree aan de kook en laat daarna de puree ca 40 minuten op een laag vuur pruttelen. Roer regelmatig door. Doe de ajvar in potjes met een laagje olijfolie en sluit goed af.
Geniet ervan.
Lekker in salades of bijvoorbeeld in de aardappel-groentetaart