Appel en rozijnencake
Ingrediënten:
250 gram speltmeel;
120 gram roomboter;
120 ml amandelmelk ongezoet;
1 ei;
25 gram rietsuiker;
3 kleine appels;
2 handjes rozijnen;
1 citroen;
2 tl bakpoeder;
1 tl kaneel;
snufje zout
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier. Doe de roomboter in een grote kom en voeg de rietsuiker, ei en rasp de schil van de citroen. Meng alles goed door elkaar. Pers een halve citroen uit boven een ander schaaltje en voeg de amandelmelk toe. Roer door elkaar en laat even staan. Schil 2,5 appel en snij in kleine blokjes. Doe de appelblokjes in een beslagkom en strooi 30 gram speltmeel over de appels. Roer goed door elkaar. Voeg de rest van de speltmeel toe, samen met de rozijnen, snufje zout, kaneel en bakpoeder. Schep goed om. Voeg beetje bij beetje het appelmengsel toe aan het botermengsel afgewisseld met de citroen-melk mengsel en schep tussendoor goed door. Schep het beslag in de cakevorm. Schil de laatste halve appel en snij in partjes. Leg deze partjes bovenop het beslag en druk iets aan. Zet de cakevorm in de oven en bak in 35 minuten gaar.
Geniet ervan!