Appelkruimeltaart met room

Ingrediënten:
Room:
500 ml volle melk;
4 eidooiers;
1 tl vanillepoeder;
60 gram suiker;
25 gram bloem gezeefd
Appeltaart:
6 appels;
300 gram bloem;
150 gram witte basterdsuiker;
175 gram roomboter;;
1 ei losklopt;
1 tl vanillepoeder;
2 tl kaneel;
1 citroen schil geraspt en geperst
Kruimeldeeg:
50 gram roomboter;
50 gram bloem;
50 gram suiker;
75 gram amandelen grof gehakt
Maak eerst de room. Klop de eidooiers met de suiker en vanillepoeder totdat hij bijna wit wordt. Kook ondertussen de melk. Voeg de gezeefde bloem toe aan het suiker-ei mengsel en blijf dit mixen. Voeg de gekookte melk toe en blijf mixen. Doe alles terug in de pan en kook dit ca 5-10 minuten. Blijf roeren, zodat er een dik mengsel ontstaat. Laat afkoelen en roer regelmatig door.
Gaan we nu verder met de appeltaart. Meng de bloem met de basterdsuiker. Voeg de rasp van de citroenschil toe. Voeg de helft van de boter toe en kneed met je handen tot een deeg. Voeg het losgeklopte ei en de rest van de boter toe en blijf kneden tot je een bal kunt vormen van het deeg. Laat het deeg rusten in de koelkast. Schil de appel en snijd in stukjes. Meng de appels met wat citroensap, vanillepoeder en kaneel.
Meng voor het kruimeldeeg de boter, suiker en bloem zodat er een korrelig deeg ontstaat. Voeg de grof gehakte amandelen toe en meng goed door.
Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een springvorm met bakpapier. Vet de springvorm in met boter en bestuif met bloem. Rol het deeg uit met een roller en bekleed de springvorm met het deeg. Prik gaatjes in de bodem met een vork. Verdeel het room over de deeg. Verdeel het appelmengsel over de roomlaag en verdeel hierover het kruimelmengsel. Bak de taart in 60 minuten gaar in de oven.
Geniet ervan!