Appelplaatkoek met havermout
Ingrediënten: 1 bakplaat
2 appels in kleine stukjes;
260 gram roomboter;
330 gram bloem;
1 el bakpoeder;
250 gram lichtbruine basterdsuiker;
160 gram havermout;
2 tl vanillepoeder;
snuf kaneel;
50 gram amandelen grof gehakt;
sap van citroen
Doe de stukjes appel in een schaalen zet ze onder water met de citroensap. Smelt de roomboter op laag vuur. Meng de bloem, bakpoeder, basterdsuiker, havermout, vanillepoeder en kaneelpoeder. Voeg de gesmolten boter toe en mix met deeghaken tot een samenhangend geheel. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht) en bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de helft van het deeg over de bakplaat en druk dit goed aan. Giet de stukjes appel af en dep ze droog met keukenpapier. Verdeel de appel over het deeg. Verdeel de grof gemalen amandelen over de appel en verdeel de rest van het deeg erover en druk licht aan. Bak de plaatkoek in ca 30 minuten in de oven. Snijd ze dan gelijk in stukken.
Geniet ervan!