Appeltaart met amandelspijs en noten
Ingrediënten:
200 gram roomboter;
200 gram lichtbruine basterdsuiker;
400 gram bloem;
1 tl bakpoeder;
1 ei;
1 tl vanillepoeder;
snufje zout;
paneermeel;
125 gram amandelspijs;
900 gram appels;
handje rozijnen;
75 gram suiker;
3 tl kaneel;
handje noten ongebrand, ongezouten, grof gehakt
Maak eerst het deeg. Klop het ei los en verdeel in tweeën. Meng de roomboter, basterdsuiker, bloem, bakpoeder, halve ei, vanillepoeder en het zout tot een stevig deel. Bewaar in de koelkast. Schil de appels en snij ze in stukjes. Meng de appels met de rozijnen, suiker en kaneel. Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed de springvorm met bakpapier en vet de vorm in met roomboter. bestuif met bloem. Rol een deel van het deeg uit met een deegroller en bekleed de bodem en randen van de springvorm met het deeg. Verdeel het amandelspijs over de bodem. Vervolgens verdeel je de paneermeel over de amandelspijs. Verdeel de het appel/rozijnenmengsel over de vorm en verdeel de grof gehakte noten erover. Rol het overige deeg uit met een deegroller en verdeel het deeg over de taart. Smeer het deeg in met de andere helft van het ei. Bak de taart in 60 minuten gaar.
Geniet ervan!