Bananenbrood
Bereidingstijd: 1 uur
Ingrediënten:
125 gram roomboter gesmolten;
100 gram suiker;
2 grote eieren;
60 ml melk;
1 tl vanillepoeder;
3 rijpe bananen;
125 gram bloem;
125 speltmeel;
1 tl baking soda;
snufje zout;
6 blokjes melkchocola gehakt
Verwarm de oven voor op 160 graden hete luchtoven. Bekleed een cakevorm met bakpapier. Meng de suiker met de gesmolten roomboter en klop goed door. Voeg één voor één de eieren toe en meng door. Voeg de melk en de vanillepoeder toe. Voeg de bloem, speltmeel, baking soda en zout toe en roer om tot goed gemengd is. Prak de bananen en voeg toe aan het beslag. Voeg tenslotte de chocola toe. Stort het beslag in de cakevorm en bak in een uur de cake gaar. HIj is klaar als een houten prikker er droog uit komt. Laat de cake even kort afkoelen voordat je de cake uit het cakeblik stort.
Geniet ervan!