Beef rendang
Bereidingstijd: 30 minuten + 8 uur stoven
Ingrediënten: 8 personen
3 kleine rode ui gepeld en in stukken;
3 tenen knoflook gepeld;
1 tl sambal;
6 cm gember geschild en in stukjes;
125 gram gezouten cashewnoten;
3 tl kurkuma;
2 tl gemalen komijn;
1,5 tl gemalen koriander;
1,5 kg runderriblap;
2 el kokosolie;
600 ml kokosmelk;
2 tabletten kippenbouillontablet;
3 stengels sereh;
citroengras;
1 limoen
Maak een gladde boemboe door de rode uien, tenen knoflook, sambal, gember, cashewnoten, kurkuma, komijn en koriander in een keukenmachine te malen in 2-3 minuten. Snijd de runderriblappen in stukken van 3×3 cm. Bestrooi met peper en zout. Verhit de kokosolie in een braadpan en bak het vlees in 3 minuten. Voeg de boemboe toe en bak 4 minuten mee. Voeg de kokosmelk toe. Verkruimel de kippenbouillontabletten erboven en zet het vuur laag. Snijd de stengels sereh in de lengte en leg tussen het vlees. Snij de groene schil van de limoen en leg ook tussen het vlees. Doe de deksel op de pan en stoof het vlees op een laagste pitje ca 8 uur. Neem na 6 uur de deksel van de pan zodat de saus rustig kan inkoken. De rendang is klaar als het vlees zacht en mals is. Haal de limoenschillen en sereh uit de pan. Serveer met rijst.
Geniet ervan!