Bloemkool-gehaktschotel met pittige room
Bereidingstijd: 40 minuten
Ingrediënten: 4 personen
400 gram rundergehakt;
kleine bloemkool 600 gram, in kleine roosjes;
1 courgette in stukjes;
rode paprika in stukjes;
150 gram cherrytomaten gehalveerd;
2 rode uien gesnipperd;
bosje peterselie grof gehakt;
kokosolie;
zout en peper;
200 gram crème fraîche;
1 tl sambal oelek
Verhit de olie in een hapjespan. Rul het gehakt in 5 minuten en breng op smaak met zout en peper. Neem het gehakt uit de pan. Bak de bloemkool, courgette, paprika, cherrytomaten en rode ui in de pan. Schenk 150 ml water toe en breng aan de kook. Laat de groenten 5 minuten op een laag vuur met deksel koken. Meng ondertussen de crème fraiche met de sambal. Breng op smaak met zout en peper. Voeg het gehakt en de peterselie toe aan de groenten en breng op smaak met zout en peper. Serveer met de pitte crème fraiche.
Geniet ervan!