Bloemkoolpannenkoekjes

Ingredienten:
1 bloemkool (ca 550 gram);
4 eieren;
50 gram geraspte kaas;
1 prei gesneden;
125 gram spekreepjes;
zout en peper

Maak eerst van de bloemkool bloemkoolrijst. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Snij de roosjes van de stronk en maal ze in de keukenmachine. Verdeel de rijst over de bakplaat en bak in ca 12 minuten in de oven. Schep halverwege de rijst een keer om. Laat afkoelen.
Meng in een grote kom de bloemkoolrijst, eieren, kaas, zout en peper. Laat het mengsel 10 minuten rusten. Bak ondertussen de prei en de spekreepjes en voeg vervolgens toe aan het mengsel. Smeer een koekenpan in met boter en bak meerdere pannenkoekjes tegelijk in de pan, 5 minuten per kant. En ga zo door tot alles op is.

Lekker als ontbijt, lunch, of als gerechtje bij het avondeten