Bloemkoolsoep

Bereidingstijd: 1 uur

Ingrediënten: 4 personen
1 grote bloemkool;
kokosolie;
1 ui gesnipperd;
2 wortels in plakjes;
2 teentjes knoflook geperst;
1 groentebouillonblokje;
750 ml water;
zout en peper;
125 ml melk;
1 tl kurkuma

Was de bloemkool en snijd in grove stukken. Hou een paar kleine roosjes apart. Verhit in een grote soeppan de kokosolie en bak de uien, wortels en knoflook toe. Roer goed door tot ze zacht zijn. Voeg de bloemkool toe en bak ook even mee. Voeg het water toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Breng aan de kook, en laat de soep vervolgens 40 minuten zachtjes koken. Rooster ondertussen de apart gehouden bloemkoolroosjes met kurkuma in een pan. Pureer de soep met een staafmixer tot een mooi glad geheel. Breng op smaak met zout en peper en meng de melk erdoor. Verwarm de soep nog even en roer de geroosterde bloemkoolroosjes erdoor.

Geniet ervan!