Boekoeloekoeburger met gebakken ei

Bereidingstijd: 1 uur

Ingrediënten: 4 personen
800 gram aardappelen gewassen in partjes gesneden;
grof zeezout;
gerookt paprikapoeder;
3/4 ui gesnipperd;
80 gram boekoeloekoe-burgermix;
50 gram geraspte belegen kaas;
6 eieren;
3 paprika’s kleur naar keuze, in reepjes gesneden;
120 mesclun;
4 vierkanten ciabatta;
4 tl honing;
4 tl en 5 el mayonaise;
6 el olijfolie;
4 el melk;
2 el extra vierge olijfolie;
6 tl rode balsamicoazijn;
6 tl mosterd;
zout en peper

Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de aardappelen in een ovenvaste schaal en giet er kokend water over. Giet het water weer af. Meng de aardappelen met olijfolie, grof zeezout en gerookt paprikapoeder. Zet de ovenschaal in de oven voor ca 45 minuten. Kluts 2 eieren in een kom. Voeg de geraspte kaas ui, melk en de boekoeloekoemix toe en meng goed. Zet het mengsel 15 minuten in de koelkast, zodat hij wat steviger wordt. Maak ondertussen de dressing van extra vierge olijfolie, 4 tl mayonaise en 6 tl rode basalmicoazijn.in een kom. Doe de mesclun in een grote kom, Houd wat blaadjes achter voor het broodje. Voeg de paprika toe en giet de dressing erover.
Maak van de boekoeloekoemix 4 balletjes. Verhit wat olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en leg de ballen voorzichtig in de pan en druk ze plat tot een burger. Bak de burgers 5 minuten aan elke kant. Kluts de overige 4 eieren. Verhit in een andere koekenpan een beetje olijfolie en giet het eiermengsel in de pan. Breng op smaak met zout en peper. Bak de eieren en snijd vervolgens in vieren. bak de ciabatta in de oven. Meng 5 el mayonaise met de honing en de mosterd. Snijd de ciabatta open en verdeel de overgebleven mesclun over de broodjes. Leg de boekoeloekoeburger erop, het gebakken ei en verdeel wat honing-mosterdmayonaise over de burg. Serveer met mesclun salade en aardappelen uit de oven.

Eet smakelijk!