Bokkepootjes

Bereidingstijd: 1 uur

Ingrediënten:
Amandelkoekjes:
3 eiwitten;
150 gram kristalsuiker;
100 gram amandelmeel;
25 gram speltmeel;
2 tl cacaopoeder;
20 gram amandelen heel grof gemalen;

Vulling:
100 gram roomboter op kamertemperatuur;
100 gram poedersuiker;
2 tl cacaopoeder;
2 tl water

Topping:
50 gram pure chocolade;
1 tl kokosolie

Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Klop de eiwitten met kristalsuiker stijf. Roer in een kom de amandelmeel, speltmeel en cacaopoeder door elkaar. Voeg een beetje van het meel toe aan de eiwitten en roer voorzichtig door. Ga zo door tot al het meel gemengd is met de eiwitten. Doe het beslag in een spuitzak en spuit de koekjes op een bakplaat in gelijke grootte. Verdeel de grof gemalen amandelen over de koekjes en bak de koekjes in 18 minuten. Laat de koekjes volledig afkoelen. Maak de vulling door de boter, poedersuiker, cacaopoeder en water te mengen tot een romige creme. Doe deze creme in een spuitzak en verdeel deze creme over de helft van de koekjes. Plak een koekje op de creme. Maak de topping door de chocolade met kokosolie au bain-marie te smelten. Dip de uiteinden in de chocola en laat goed uitharden. Bewaar de koekjes in de koelkast.

Geniet ervan!