Bolognesesaus

Ingrediënten: 16 porties
1 kg half om half gehakt;
5 uien fijngesneden;
1,5 bol knoflook geperst;
0,5 bos bleekselderij in kleine stukjes gesneden;
5 wortels fijngesneden;
65 gram tomatenpuree;
1 el suiker;
2 el gedroogde italiaanse kruiden;
4 bouillonblokjes;
2 blikken gepelde tomaten;
500 ml passata;
0,5 liter rode wijn;
0,5 ml melk;
pecorino geraspt

Neem een grote soeppan en rul het gehakt bruin. Haal uit de pan en zet apart. Bak de ui en knoflook goudbruin in het bakvet van het gehakt. Voeg de wortel en bleekselderij toe en bak mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee. Voeg de suiker toe en bak kort mee. Voeg de Italiaanse kruiden toe. Verkruimel de bouillonblokjes erboven en voeg de tomaten uit blik, passata, rode wijn en melk toe. Voeg het gehakt weer toe en laat de saus op een laag vuur lekker lang pruttelen, zodat de smaken goed intrekken. Serveer met spaghetti of met courgetti. Maak het af met de pecorino.

Geniet ervan!