Bosvruchten kwarktaart
Bereidingstijd: ca 30 minuten + wachttijd
Ingrediënten:
200 gram zandkoekjes;
70 gram roomboter, gesmolten;
500 gram bosvruchten, ontdooid;
1/4 citroen, sap;
8 blaadjes gelatine;
200 ml slagroom;
140 gram witte basterdsuiker;
500 gram volle kwark
Bekleed een springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter. Doe de koekjes in een stevige zak en sla met een deegroller de koekjes fijn. Meng de gemalen koekjes met de gesmolten boter en verdeel het mengsel over de bodem van de vorm. Druk stevig aan en zet de vorm in de koelkast. Week de gelatineblaadjes in koud water. Pureer de bosvruchten met een mixer en voeg de sap van de citroen erbij. Doe het in een pannetje en verwarm. Knijp de gelatine uit en voeg het bij de bosvruchten, Roer goed door totdat de gelatineblaadjes gesmolten zijn. Klop de slagroom met de basterdsuiker. Meng de kwark door de bosvruchten en spatel dit mengsel door de opgeklopte slagroom. Giet het kwark/bosvruchtenmengsel in de vorm en laat het minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
Geniet ervan!