Bosvruchtenijs
Bereidingstijd: 30 minuten + 1 nacht wachttijd
Ingrediënten:
olijfolie om in te vetten;
400 ml slagroom;
250 gram mascarpone;
1 tl vanillepoeder;
70 gram poedersuiker gezeefd;
250 gram gemberkoekjes;
250 gram bosvruchten;
Voor de compote:
100 gram bosvruchten;
75 gram suiker
Vet een cakevorm in met een beetje olijfolie en bekleed hem met vershoudfolie. De olie zorgt ervoor dat de folie op zijn plek blijft zitten. Verhit voor de compote de bosvruchten en de suiker in een pan en kook op middelhoog vuur de bosvruchten in 5-10 minuten zacht. Laat het mengsel afkoelen en pureer met de staafmixer.
Klop de slagroom met de mascarpone vanillepoeder en poedersuiker tot een stevig mengsel. Meng 1/3 van het mengsel met de compote. Nu gaan we de cakevorm vullen. Begin met een laag gemberkoekjes, helft van de witte room en de 1/3 van de bosvruchten. Vervolgens weer een laag gemberkoekjes, bosvruchtenroom en 1/3 bosvruchten. En voor de laatste laag weer gemberkoekjes, de overige witte room en de rest van de bosvruchten. Pak de cake in met de overhangende vershoudfolie en zet een nacht in de vriezer. Snijd de ijscake in plakken.
Geniet ervan