Brisket

Benodigdheden:
Bbq

Ingrediënten:
6,5 kilo wholepacker brisket point van het flat van een vette koe;
rub voor een koe

Verwijder /snij de flubbertjes van de brisket af. Marineer de brisket met de rub, ca 2 uur.
Steek de bbq aan voor indirect barbecueën op een lage temperatuur van 107 graden. Leg de brisket op het rooster voor ca 10 uur tot het vlees de kerntemperatuur bereikt van 88 graden.
Als de kerntemperatuur bereikt is, haal je het vlees van de bbq en pakt hem in in folie. Leg hem een uur te rusten in een thermo box.

Het flat snij je in plakjes van 1/2 cm dik. dit is erg lekker in combinatie met koolsla en baked beans.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is burnt-ends-1024x547.jpg
Burnt ends

Om burnt ends te maken snij je het point in blokjes en marineer je met bbq saus. Deze leg je nog 1 uur op de bbq tot de saus gaat karamelliseren.

Eet smakelijk!