Brood met boekweitmeel en tijgernotenmeel
Bereidingstijd: 10 minuten + ca 45 minuten oventijd
Ingrediënten:
250 gram boekweitmeel:
100 gram tijgernotenmeel of amandelmeel;
50 gram gebroken lijnzaad;
100 gram omegamix (chiazaad, hennepzaad, lijnzaad, pompoenpitten, zonnebloempitten);
snuf zeezout;
1 tl vanillepoeder;
3 eieren;
1 zakje gedroogde gist 7 gram;
375 ml lauwwarm water;
4 el olijfolie;
Bekleed een cakevorm met bakpapier. Vul een maatbeker met 375 ml lauwwarm water en voeg de gist en olijfolie toe. Roer goed door en laat even staan. Neem een grote komen en meng het boekweitmeel, tijgernotenmeel, lijnzaad, omegamix, zeezout en vanillepoeder. Breek de eieren boven de kom en meng goed door met een houten lepel. Voeg het gistmengsel toe en roer goed door. Schenk het beslag in de cakevorm. Dek af met vershoudfolie en zet de cakevorm een nacht in de koelkast. ’s Morgens bij het opstaan zet je de oven vast aan op 180 graden en bak het brood in ca 45 minuten gaar. Laat het brood afkoelen. Je kunt het brood in de koelkast meerdere dagen bewaren of in plakjes invriezen.
Geniet ervan!
Hallo Marleen, ik wil Brood met boekweitmeel en tijgernotenmeel maken, Zie echter bij bereiding dat eieren staan vermeld, Vond ik niet terug in
Ingrediëntenlijst. Zijn de eieren noodzakelijke toevoeging? Ik zoek n.l. recept zonder ei.
Graag je reactie vr groet Dini
Hallo Dini,
Ik zie dat ik de eieren vergeten ben aan de ingrediëntenlijst toe te voegen. Inmiddels gedaan 😉
Je zou de eieren kunnen vervangen door per ei die nodig is in een recept 1 el lijnzaad + 3 el heet water even te laten staan.
Liefs Marleen