Brood met boekweitmeel en tijgernotenmeel

Bereidingstijd: 10 minuten + ca 45 minuten oventijd

Ingrediënten:
250 gram boekweitmeel:
100 gram tijgernotenmeel of amandelmeel;
50 gram gebroken lijnzaad;
100 gram omegamix (chiazaad, hennepzaad, lijnzaad, pompoenpitten, zonnebloempitten);
snuf zeezout;
1 tl vanillepoeder;
3 eieren;
1 zakje gedroogde gist 7 gram;
375 ml lauwwarm water;
4 el olijfolie;

Bekleed een cakevorm met bakpapier. Vul een maatbeker met 375 ml lauwwarm water en voeg de gist en olijfolie toe. Roer goed door en laat even staan. Neem een grote komen en meng het boekweitmeel, tijgernotenmeel, lijnzaad, omegamix, zeezout en vanillepoeder. Breek de eieren boven de kom en meng goed door met een houten lepel. Voeg het gistmengsel toe en roer goed door. Schenk het beslag in de cakevorm. Dek af met vershoudfolie en zet de cakevorm een nacht in de koelkast. ’s Morgens bij het opstaan zet je de oven vast aan op 180 graden en bak het brood in ca 45 minuten gaar. Laat het brood afkoelen. Je kunt het brood in de koelkast meerdere dagen bewaren of in plakjes invriezen.

Geniet ervan!