Burgers met peperroomsaus
Bereidingstijd: 40 minuten
Ingrediënten: 4 personen
4 sjalotjes gesnipperd;
1 el appelazijn;
2 tl peper grof gemalen;
half runderbouillonblokje;
worcestersaus;
5 el slagroom;
400 gram rundergehakt;
1 tl knoflookpoeder;
zout en peper;
olijfolie;
plakjes belegen kaas;
slabladeren;
8 kaiserbolletjes;
rode ui in plakjes;
augurk in plakjes
Maak eerst de peperroomsaus. Verhit in een koekenpan een klontje boter en bak de helft van de sjalotjes zacht. Voeg de appelazijn en de grof gemalen peper toe, zet het vuur iets hoger en kook tot het vocht bijna verdampt is. Meng het runderbouillonblokje met 150 ml gekookt water en voeg toe samen met een scheutje worcestersaus. Kook tot het vocht voor de helft is ingekookt. Voeg de slagroom toe en kook nog ca 2 minuten. Houdt het warm.
Meng voor de burgers het gehakt, andere helft sjalotjes, knoflookpoeder, wat zout en peper in een kom. Vorm 8 gelijke gehaktballen. Druk de bal plat tot een burger. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de burgers aan elke zijde. Verdeel de plakjes kaas over de burgers en bak tot de kaas gesmolten is. Bak ondertussen de broodjes in de oven. Verdeel de sla over de broodjes. Leg de burgers er bovenop en verfdeel de rode ui en augurk. Verdeel de peperroomsaus erover.
Geniet ervan!