Karamel-appeltaart met amandelcrumble
Ingrediënten:
Deeg:
175 gram bloem;
snuf zout;
50 gram amandelmeel;
3 el poedersuiker;
1 citroen, schil geraspt;
100 gram roomboter;
2 eidooiers;
1 el halfvolle melk
Amandelcrumble:
75 gram roomboter;
100 gram bloem;
1/2 tl kaneelpoeder;
65 gram rietsuiker;
50 gram amandelmeel;
30 gram amandelen grof gemalen;
Vulling:
1 pot karamelpasta;
2 appels geschild en in stukjes
Meng voor het deeg de bloem, zout, amandelmeel, poedersuiker, geraspte citroenschil en roomboter tot een kruimelig deeg. Voeg de eidooiers en de melk toe. Meng tot een deeg. Vorm er een bal van verpak in vershoudfolie. Laat het deeg 1 uur rusten in de koelkast.
Rol het deeg uit voor de bodem en bekleed een ingevette taartvorm met het deeg. Laat de taartbodem nu 1 uur rusten in de koelkast. Verwarm de oven voorop 180 graden. Bak de taartbodem blind in ca 15 minuten. Klop voor het crumblemengsel de boter en voeg de bloem en kaneel toe. Voeg de suiker, amandelmeel en de grof gemalen amandelen toe. Haal de taartbodem uit de koelkast van verdeel de karamelpasta over de bodem. Verdeel de appelstukjes erover en bak de taart 2o minuten. Haal de taart uit de oven en verdeel het crumblemengsel erover. Zet de temperatuur van de oven op 200 graden en bak de taart nog 20 minuten.
Geniet ervan!