Champignonsoep

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten: 4 personen
400 gram champignons in plakjes;
2 uien gesnipperd;
40 gram roomboter;
3 el bloem;
3 groentebouillonblokjes;
200 ml slagroom;
1 tl kurkuma;
0,5 tl kerrypoeder;
snufje nootmuskaat;
2 el peterselie;

Smelt de boter in een pan, Bak de champignons in ca 10 minuten op middelhoog vuur. Voeg na 5 minuten de ui toe. Maak de bouillon met de groentebouillonblokjes en 1,5 liter gekookt water. Voeg de bloem toe aan de champignons en ui en bak nog 1 minuut mee. Voeg een kwart van de bouillon toe aan, roer tot het er sausachtig uit ziet. Voeg de overige bouillon toe en kook de soep 10 minuten. Voeg de slagroom toe en breng de soep opnieuw aan de kook. Voeg de kruiden toe.

Eet smakelijk!