Chili sin carne

Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten: 4 personen
1 ui gesnipperd;
2 teentjes knoflook geperst;
1 klein blikje tomatenpuree;
1 tl cayennepeper;
2 tl gemalen komijnzaad;
2 tl gemalen koriander;
1 kaneelstokje;
2 tl oregano;
2 zoet aardappelen geschild en in blokjes;
1 blik tomatenblokjes 400 gram;
150 gram maiskorrels;
160 gram kidneybonen;
200 gram zwarte bonen;
2 bosuitjes gesneden;
1 avocado;
olijfolie;
zout en peper;
yoghurt;
koriander;
200 gram basmatirijst

Verwarm een scheutje olijfolie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook. Voeg de tomatenpuree, cayennepeper, komijnzaad, koriander, kaneelstokje, oregano en een snufje zout toe. Roer goed door. Voeg een beetje water toe en de blokjes zoete aardappel. Voeg de tomatenblokjes en kook de aardappelblokjes gaar. Kook ondertussen de rijst volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Voeg op het eind de maiskorrels en de bonen (uitgelekt) toe en verwarm nog even mee. Breng op smaak met zout, peper, koriander en voeg de bosuitjes toe. Serveer met de rijst, avocado en yoghurt.

Eet smakelijk!