Citroen-limoen meringue taart

Deeg:
175 gram bloem;
35 gram poedersuiker;
30 gram amandelmeel;
snufje zout;
105 gram roomboter koud;
0,5 ei

Vulling:
2 blaadjes gelatine;
125 gram suiker;
1 citroen geraspt;
2 limoenen sap;
1 limoen geraspt;
2 limoenen sap;
2 eieren;
3 eidooiers;
175 roomboter kamertemperatuur

Meringue:
60 ml water;
230 gram suiker;
3 eiwitten;
snufje zout

Maak het deeg door de bloem, amandelmeel, poedersuiker en zout in een kom en meng door elkaar. Voeg de roomboter toe en wrijf met vingertoppen door het bloemmengsel. Voeg het halve ei toe en kneed tot een deeg. Verpak het deeg in folie en laat ca 1 uur rusten in de koelkast.
Maak ondertussen de vulling. Week de blaadjes gelatine in koud water. Doe de suiker, rasp van citroen en limoen, sap van citroen en limoen, eieren en eidooiers in een steelpan en verwarm dit al roerende op laag vuur. De vulling moet dikker worden, maar niet koken. Haal van het vuur als de vulling ca 85 graden is. Giet het mengsel door een fijne zeef en roer de gelatine erdoor. Snijd de roomboter in kleine stukjes en roer door de vulling tot de boter gesmolten is.. Laat het vulling opstijven in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een springvorm met bakpapier. Vet de vorm in met boter. Kneed het deeg en rol met een deegroller het deeg uit tot ca 3 mm. Bekleed de springvorm met het deeg. Druk het deeg goed aan en snijd aan de bovenkant strak af. Prik gaatjes met een vork in het deeg. Zet de vorm 15 minuten in de koelkast. Bak vervolgens de bodem in ca 25 minuten goudbruin en laat afkoelen.
Klop de vulling luchtig op en verdeel over de bodem. Zet in de koelkast.
Maak nu de meringue. Doe 200 gram van de suiker met het water in een steelpan en breng aan de kook. Doe ondertussen de eiwitten met en snuf zout in de kom en klop de eiwitten zodra de suikersiroop een temperatuur heeft van 113 graden. Voeg de overige suiker toe aan het eiwit en blijf mixen. Haal de suiker siroop van hetvuur als die een temperatuur heeft van 118 graden en giet de siroop al mixend voorzichtig bij het eiwit. Zet de mixer op maximaal en klop tot de meringue lauw is. Verdeel de meringue over de taart en brand de meringue af met een brander.

Geniet ervan!