Courgetterolletjes met spinazie, ricotta en tomatensaus
Bereidingstijd: 60 minuten
Ingrediënten: 4 personen
1 ui gesnipperd;
500 gram verse spinazie;
8 zongedroogde tomaten in kleine stukjes;
250 gram ricotta;
zout en peper;
nootmuskaat;
350 gram passata;
Italiaanse kruiden;
1 courgette;
1 bol mozzarella
Bak de ui in een beetje olie in een hapjes pan. Voeg de spinazie toe tot hij helemaal geslonken is. Mix de spinazie met de ui in een keukenmachine fijn. Meng de spinazie met de zongedroogde tomaten en roer de ricotta erdoor. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Verwarm de oven voorop 200 graden. Verdeel de passata over de bodem van een grote ovenschaal en breng op smaak met italiaanse kruiden. Snijd met een kaasschaaf lange plakken van de courgette. Rol een flinke eetlepel van het spinaziemengsel in de plakken courgette en verdeel de rolletjes over de tomatensaus en breng zo nodig op smaak met zout en peper. Bak de courgetterolletjes in 30 minuten in de oven.
Geniet ervan!
Smaakt ook goed bij een mooi stukje vlees, bijvoorbeeld picanha.