Crackers met boekweitmeel en havermout
Ingrediënten:
125 gram boekweitmeel;
125 gram havermout;
90 gram pittenmix (pompoenpitten, meloenpitten, zonnebloempitten, pijnboompitten, amandelen (stukjes), walnoten (stukjes).;
1 tl zout;
3 el olijfolie;
180 ml water;
80 gram omega zadenmix (Chia zaad, Zonnebloempitten, Sesamzaad geroosterd, Lijnzaad, Hennepzaad, Pompoenpitten)
Verwarm de oven voor op 250 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe alle ingrediënten behalve de omega zadenmix in 1 kom en roer met een lepel goed door elkaar zodat er een samenhangend geheel ontstaat. Doe het mengsel op de bakplaat en druk goed aan met een kunststoffen spatel. Of leg een vel bakpapier erop en rol uit met een deegroller, zodat er een groot plat vierkant/rechthoek ontstaat. Snijd met een mes de crackers vast in stukken. Bestrooi met de omega zadenmix en druk goed aan. Zet de bakplaat in de oven. Bak de crackers eers 5 minuten op 250 graden. Daarna zet je de temperatuur lager tot 200 graden en bak vervolgens nog 15-20 minuten. Laat de crackers op de bakplaat afkoelen. Je kunt de stukken daarna zo breken op de snijlijnen.
Geniet ervan!