Frambozen-vanillesemifreddo

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten: 8 personen
200 gram verse frambozen;
75 gram suiker + 1 el;
1 tl vanillepoeder;
250ml slagroom;
2 eieren;
zout;
vershoudfolie

Klop de slagroom met vanillepoeder in een mixer stijf en zet in de koelkast. Doe ondertussen de frambozen in een kom met 1 el suiker en 1 el water en prak de frambozen grof. Splits de eieren. Klop de eidooiers met 150 gram suiker au bain-marie schuimig. Klop de eiwitten met een suf zout in een andere kom stijf. Spatel het eidooiermengsel voorzichtig door de slagroom. Spatel het eiwitschuim er voorzichtig doorheen zodat het wel luchtig blijft. Bekleed een cakevorm met vershoudfolie en giet het mengsel in de cakeblik. Voeg de frambozen toen en roer kort de frambozen door het mengsel. Dek af met vershoudfolie en zet het minimaal 1 nacht in de koelkast. Voor het serveren zet de semifreddo 15 minuten in de koelkast. Snij de semifreddo in plakken.

Geniet ervan! Extra feestelijk met kaisserschmarrn