Frambozentaart met witte chocolade

Bereidingstijd: 45 minuten + min. 3 uur wachttijd

Ingrediënten:
Bodem:
100 gram havermout;
100 gram kokosmeel;
100 gram dadels ontpit;
50 gram roomboter ongezouten;
1,5 tl cacaopoeder;
1 tl bakpoeder;
50 gram noten ongezouten, gemengd, fijngehakt;

Vulling roze laag:
500 gram Griekse yoghurt;
100 gram frambozen vers of diepvries (dan wel ontdooid);
5 blaadjes gelatine

Vulling witte laag:

500 gram Griekse yoghurt;
150 gram witte chocolade;
6 blaadjes gelatine

Versiering:
Verse frambozen;
Witte chocolade geraspt

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier. Maal de havermout tot een meel. Voeg de kokosmeel, dadels, roomboter, cacaopoeder, bakpoeder toe en maal dit kort door elkaar tot ook de dadels gemalen zijn. Kneed het mengsel tot een deeg. Voeg eventueel een klein beetje water bij als het te droog is. Druk het deeg in de taartvorm. Verdeel de nootjes over de bodem. Bak de bodem 15 minuten in de oven.

Roze laag: Mix de yoghurt met de frambozen en de suiker. Laat de blaadjes gelatine 5 minuten weken in koud water. Knijp ze uit en verwarm de blaadjes in 5 eetlepels water. Roer goed door tot een glad geheel. Voeg de gelatine toe aan het yoghurtmengsel, mix nog even goed mee tot het volledig is opgenomen. Giet de vulling in de vorm en zet hem in de koelkast.

Witte laag: Smelt de chocolade au bain-marie. Mix de yoghurt met de chocola tot een luchtig geheel. Laat de blaadjes gelatine 5 minuten weken in koud water. Knijp ze uit en verwarm de blaadjes in 5 eetlepels water. Roer goed door tot een glad geheel. Voeg de gelatine toe aan het yoghurtmengsel. Mix nog even goed mee tot het volledig is opgenomen. Giet de vulling voorzichtig bovenop de roze laag. Zet de taart in de koelkast minimaal 3 uur of een hele nacht.

Garnering: Versier de taart met de geraspte chocola en de frambozen.

Geniet ervan!