Frisse sla met gerookte kip en noten & preirösti

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten: 4 personen
750 gram aardappelen geschild en geraspt;
200 gram prei fijngesneden;
4 el Zaanse mosterd;
2 el olijfolie;
2 avocado’s;
300 gram gemengde sla;
2 el honing;
3 el olijfolie extra vierge;
100 gram ongebrande notenmix grof gehakt;
200 gram gerookte kipfilet in stukjes gesneden

Meng de aardappelrasp met de prei, 2 el Zaanse mosterd en een beetje zout. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan, doe het aardappelmengsel erin en druk goed aan. Bak dit op ca 12 minuten op een laag vuur. Draai het vuur iets hoger en bak nog eens 5 minuten. Leg de aardappelkoek omgedraaid op een bord. Doe weer 1 el olijfolie in de koekenpan en laat de aardappelkoek weer in de koekenpan schuiven. Bak de andere kant in 10 minuten op een laag vuur goudbruin. Doe de sla in een schaal. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees uit de schil. Snijd in blokjes en meng met de sla. Meng voor de dressing de honing, 2 el Zaanse mosterd en de olijfolie extra vierge goed door elkaar. Meng de dressing door de salade. Voeg de noten en de gerookte kipfilet toe. Serveer met de rösti.

Eet smakelijk!