Gerookte zalmblokjes

Ingrediënten: 8 personen
100 gram rietsuiker;
30 gram zout;
1 el knoflookpoeder;
1 tl peper;
snufje chilipoeder;
70 ml wodka;
800 gram zalmfilet zonder huid in blokjes van 2,5 cm gesneden;
beukenhoutsnippers

Meng voor de marinade alle ingrediënten behalve de zalmfilet door elkaar in een kom en voeg daarna de zalmblokjes toe. Schep goed om zodat de zalm helemaal bedekt is met de marinade. Laat de zalmblokjes 4-6 uur in de koelkast marineren. Spel ze onder stromend water af en dep ze droog met keukenrol. Laat ze 15 minuten drogen. Maak ondertussen de bbq klaar voor indirect grillen op een temperatuur van 90 graden. Voeg de beukenhoutsnippers toe aan de kolen en leg de zalmblokjes op de bbq. Rook ze in 30 minuten, tot de zalm stevig aanvoelt maar nog niet droog begint te worden.

Geniet ervan!