Geroosterde tomatensoep met witte bonen en kaastoast
Bereidingstijd: 1 uur
Ingrediënten:
8 tomaten gehalveerd;
2 uien in kwarten;
2 teentjes knoflook ongepeld;
olijfolie;
venkelzaad;
4 sneetjes volkorenbrood;
150 gram geraspte kaas;
groentebouillonblokje;
360 gram witte bonen;
Peterselie
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de tomaten, ui en de tenen knoflook over de bakplaat en besprenkel met een beetje olijfolie en bestrooi met venkelzaad en peper. Rooster dit ca 30 minuten in het midden van de oven. Bekleed nog een bakplaat met bakpapier. Bestrooi de boterhammen met de kaas en breng op smaak met peper. Rooster de laatste 10 minuten de de boterhammen met kaas in de oven bij de groente.
Ontdoe de teentjes knoflook van hun vel en doe e samen met de geroosterde groente en het vrijgekomen vocht in een soeppan. Voeg 750 ml water toe en verkruimel het bouillonblokje erboven en breng aan de kook. Neem de pan van het vuur en pureer het tot een egale soep. Spoel de bonen af in een vergiet en voeg toe aan de soep. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de soep over de kommen en bestrooi met nog wat kaas en de peterselie. Serveer met de kaastoast.
Geniet ervan!