Geroosterde zoete aardappel met zhug

Bereidingstijd: 10 minuten + 1 uur wachttijd

Ingrediënten: 4 personen
4 zoete aardappels;
4 tl zonnebloemolie;
2 tl gerookte paprikapoeder;
16 cherrytomaten;
50 gram feta verkruimeld

Zhug:
bosje koriander grof gehakt, iets achter de hand houden;
bosje peterselie grof gehakt
1 groene peper fijn gehakt
1 tl komijnpoeder;
2 el rode wijnazijn;
1 teentje knoflook fijn gesneden;
zout en peper

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng de zonnebloemolie met de gerookte paprikapoeder in een kom. Prik met een mesje kleine gaatjes in de zoete aardappels en wentel de aardappelen in de zonnebloemolie met gerookte paprikapoeder. Leg ze op de bakplaat en bak ze in ca 60 minuten in de oven tot ze heel zacht zijn. Bak de cherrytomaten de laatste 10 minuten mee.

Meng ondertussen alle ingrediënten voor de zhug in de keukenmachine. Voeg zout, peper en ca 4 el water toe en meng tot een gladde saus. Leg de aardappels op de borden en snijd ze in de lengte open. Verdeel de tomaten en de zhug erover een. Bestrooi ze met de feta en de koriander.

Lekker met een visje of salade. Eet smakelijk!