Gevulde speculaas

Ingredienten:
250 gram bloem;
1 tl bakpoeder;
125 gram donkerbruine basterdsuiker;
4 tl speculaaskruiden;
snufje zout;
100 gram roomboter;
4-6 el melk;
300 gram amandelspijs;
1 ei;
amandelen

Meng in een kom de bloem, bakpoeder, basterdsuiker, speculaaskruiden, zout, roomboter en melk en kneed met je handen tot een stevig deeg ontstaat. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 graden ben bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng de amandelspijs met een 1/2 ei en maak een langwerpige staaf van. Rol het deeg uit tot een lange reep en breed genoeg dat je de amandelspijs erin kan rollen. Leg de amandelspijs op het deeg en rol het deeg erom heen. Leg met de naad naar beneden op de bakplaat. Versier met de amandelen bestrijk met de overige ei. Bak de gevulde speculaas in 30 minuten gaar.

Geniet ervan!