Gezonde chocoladerepen
Bereidingstijd: 30 minuten + wachttijd
Ingrediënten: voor een springvorm van 20 cm
Bodem:
112 gram kokosmeel;
50 gram agavesiroop;
75 gram kokosolie gesmolten;
Tussenlaag:
225 dadels;
75 gram kokosolie gesmolten;
snuf zout
Chocolade laag:
50 gram kokosolie gesmolten;
25 gram cacao;
1 el agavesiroop
Wil je een dikkere laag chocolade, doe je de ingrediënten x1,5
Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een springvorm (ca 20 cm) met bakpapier. Meng voor de bodem de kokosmeel met de agavesiroop en kneed vervolgens de kokosolie er goed doorheen. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm. Als het wat plakt, maak je de bolle kant van de lepel vochtig en druk het deeg op de bodem. Zet de springvorm 12-15 minuten in de oven. Laat de bodem afkoelen. Maak ondertussen de tussenlaag door de ingrediënten in een keukenmachine fijn te malen en te mixen. Druk stevig aan op de bodem. Meng de ingrediënten voor de chocolade laag door elkaar en verdeel weer over de tussenlaag. Zet de springvorm minimaal een uur in de koelkast op te stijven en snijd in puntjes.
Geniet ervan!