Griekse kip

Ingrediënten:
1,5 el gedroogde oregano;
5 teentjes knoflook geperst;
3 el olijfolie;
Schil van 1 citroen geraspt;
sap van 2 citroenen;
1/2 tl gemalen komijn;
2 el peterselie fijngehakt;
1 rode peper, zaadje verwijderd en fijngehakt;
zout en peper
600 gram kippendijfilet;

Meng voor de marinade alle ingrediënten in een grote kom. Snijd de kippendijen in blokjes van ca 2×2 cm en meng met de marinade. Laat ca 2 uur in de koelkast marineren. Week ondertussen houten spiesjes in een bak water. Bereid de BBQ met deksel en gietijzeren rooster voor op direct grillen en verhit tot een temperatuur van 200 graden. Rijg de kip aan de houten spiesjes. Leg de spiesjes op de grill en laat deze onaangeraakt op het rooster liggen tot je mooie grillstrepen ziet en het vlees direct los komt van het grillrooster. Draai de stokjes om en grill de andere kant nog 4 minuten. Controleer of de kip gaar is met een kernthermometer bij een temperatuur van 75 graden is. Lekker op een pita broodje met tzatziki.

Geniet ervan!