Griesmeeltaart
Bereidingstijd: 1,5 uur incl oventijd
Ingrediënten:
175 gram griesmeel;
1 tl vanillepoeder;
150 gram suiker;
1 liter melk;
100 gram roomboter;
3 eieren
Mix de griesmeel met de vanillepoeder, suiker en 250 ml melk. Verwarm de overige 750 ml melk in een pannetje totdat hij net niet kookt, Roer de roomboter erdoor totdat de roomboter gesmolten is. Klop het griesmeelmengsel er doorheen, blijf kloppen/roeren totdat het kookt, verlaag dan het vuur en laat nog 3 minuten zachtjes koken. Blijf roeren! Zet het vuur uit en laat het mengsel nog 5 minuten afkoelen. Blijf regelmatig even roeren. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een springvorm met bakpapier. Vet de randen in met boter. Klop één voor één de eieren door het griesmeelmengsel. Schep het mengsel in de springvorm en bak ca 45 minuten. Zet de oven uit en laat de taart nog 15 minuten in de warme oven staan.
Lekker als nagerecht. Serveer de taart lauwwarm of als hij net uit de koelkast komt