Groene risotto met oesterzwammen en bacon

Bereidingstijd: 1 uur

Ingrediënten: 4 personen
1 liter groentebouillon;
15 gram peterselie;
5 lente-uitjes grof gehakt;
200 gram verse spinazie;
25 gram roomboter;
olijfolie;
300 gram risottorijst;
100 ml droge witte wijn;
2 sjalotten fijngesneden;
3 teentjes knoflook geperst;
zout en peper;
1 citroen schil geraspt;
300 gram oesterzwammen in stukjes;
100 gram bacon in reepjes

Doe de groentebouillon in een pan en breng aan de kook. Blancheer de peterselie, lente-ui en spinazie kort in de groentebouillon. Schep de groente vervolgens uit de pan en doe ze in de blender. Voeg ca 100 ml groentebouillon toe en maal het fijn.
Verhit in een pan de boter met een scheutje olijfolie. Voeg de risottorijst toe en roer tot de korrels glazig. zijn. Voeg de sjalot en 1 geperst teentje knoflook toe. Bak kort mee. Voeg de witte wijn toe en laat het vocht verdampen. Voeg 750 ml groentebouillon toe en laat het geheel ca 15 minuten zachtjes koken tot de risottorijst het vocht heeft opgenomen. Roer regelmatig door om aankoeken te voorkomen. Voeg de groene saus toe en laat nog een paar minuten verder koken. Proef de risotto. s hij nog hard? Voeg dan nog wat bouillon toe en kook een paar minuten door. Breng de risotto op smaak met zout en peper en de geraspte citroenschil.
Zet het vuur zacht zodat de risotto warm blijft. Verhit ondertussen een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de oesterzwammen in ca 5 minuten. Voeg de overige knoflook toe en bak nog even mee. Schep de oesterzwammen en knoflook uit de pan. Bak in dezelfde pan de bacon. Voeg de oesterzwammen toe aan de risotto en verdeel de bacon er overheen.

Eet smakelijk!