Groene risotto met spinazie

Bereidingstijd: 1uur

Ingrediënten: 4 personen
1 ui gesnipperd;
2 stengesl bleekselderij in stukjes gesneden;
zout en peper;
400 gram risottorijst;
125 ml witte wijn;
2 kippenbouillonblokjes;
150 gram spinazie gepureerd met een beetje water;
75 gram tuinbonen diepvries;
75 gram doperwten diepvries;
50 gram pecorino geraspt;
3 el crème fraiche;
1 citroen schil geraspt en uitgeperst

Bak de ui en bleekselderij in een hapjespan met wat olijfolie met een snufje zout in ca 5 minuten. Voeg de risottorijst toe en roer goed door zodat alles goed bedekt is met olijfolie. Voeg de wijn toe en kook tot de wijn bijna helemaal opgenomen is. Verkruimel de kippenbouillonblokjes in 1 liter gekookt water. Blancheer ondertussen de tuinbonen. Voeg steeds een beetje van de bouillon toe aan de risotto en blijf de goed roeren. Als het vocht bijna allemaal is opgenomen, voeg je weer wat bouillon toe tot alles op is. Voeg de spinazie, tuinbonen en doperwten toe en kook nog even mee tot alles gaar is. Blijf goed roeren. Voeg de pecorino, crème fraiche, rasp van de citroenschil en de citroensap door. Breng op smaak met zout en peper.

Eet smakelijk!