Groente stoofpot
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten: 4 personen
olijfolie;
2 uien naar keuze, gesnipperd;
2 teentjes knoflook geperst;
1 groentebouillonblokje;
1 tl paprikapoeder;
1 tl kerriepoeder;
1 snufje chillipoeder;
1 blikje tomatenpurree;
1 courgette in blokjes;
champignons in stukjes;
1 stengel bleekselder in stukjes;
2 paprika’s in stukjes;
300 gram basmatirijst
Verhit in een grote pan op middelmatig voor een beetje olijfolie en bak de uien en knoflook. Voeg de paprikapoeder, kerriepoeder, chilipoeder en groentes toe en roer goed door zodat alle groentes bedekt zijn met de smaken. Voeg water toe, net zoveel tot de groentes onder water staan. Als het water begint te koken, voeg je het bouillonblokje toe en een blikje tomatenpurree. Laat dit ca 20 minuten sudderen op een laag vuur. Kook ondertussen de rijst. Je stoofpot is klaar als het meeste vocht verdampt is. Meng alles door elkaar.
Eet smakelijk!
Ps: Voor deze stoofpot kun je elke gewenste groente toevoegen, danwel weglaten. Ideaal om restjes groentes op te maken.