Hartige taart met brie en serranoham

Bereidingstijd: ca 1 uur inclusief oventijd

Ingrediënten:
4 plakjes diepvriesbladerdeeg;
100 gram serranoham in stukjes gesneden;
225 gram rijpe roombrie;
2 el slagroom;
2 eieren;
1 tl gemberpoeder;
snuf zout

Laat het bladerdeeg ontdooien in ca 5 minuten. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een springvorm met bakpapier en vet in. Leg de bladerdeeg naast elkaar en tegen elkaar aan en rol het uit tot 1 geheel en bekleed de springvorm met de bladerdeeg. Zet de springvorm in de koelkast. Verwijder van de brie de korst en smelt de brie op een laag vuur. Roer de slagroom erdoor en laat iets afkoelen. Klop in een kom de eieren los. Roer de serranoham, briemengsel, gemberpoeder en snufje zout erdoor. Giet dit alles in de springvorm en bak de taart in ca 40 minuten gaar.

Lekker als avondeten of afgekoeld bij de borrel is hij ook erg lekker. Geniet ervan!