Hartige taart met brie en spinazie
Bereidingstijd: 1 uur
Ingrediënten:
4 plakjes bladerdeeg diepvries;
1 kleine ui gesnipperd;
200 gram courgette in kleine bokjes;
200 gram spinazie;
75 gram brie in dunne plakjes;
2 eieren;
15 gram cashewnoten fijngehakt
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een spring vorm met bakpapier. Vet de randen in. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Fruit de ui in een beetje olie. Bak de courgette enkele minuten mee. Voeg de spinazie toe en laat deze even slinken. Breng op smaak met zout en peper. Haal de groente uit de pan en laat even afkoelen. Bekleed de springvorm met het bladerdeeg. Kop i een grote kom de eieren los met peper en zout. Giet eventueel het overtollige vocht van het groentemengsel af en voeg de groente toe aan de eieren. Roer dit alles tot een gelijkmatig mengsel. Stort het mengsel in de springvorm. Bekleed de groente met plakjes brie. Verdeel de fijngehakte cashewnoten over de taart. Bak de taart in ca 30 minuten in de oven.
Geniet ervan!