Havermouttaartje met appel en nootjes

Ingrediënten:
100 gram havermout;
75 gram bloem;
1 tl bakpoeder;
1/2 tl kaneel;
1 tl vanillepoeder;
70 ml olijfolie;
1 ei;
50 gram suiker;
2 appels in stukjes;
1 tl citroensap;
handje noten naar wens, grof gehakt;
75 gram chocola melk/puur

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een springvorm van ca 20 cm met bakpapier en vet de randen in. Meng de havermout, bloem, bakpoeder, kaneel, vanillepoeder, olijfolie, ei en suiker door elkaar. Voe de stukjes appel en citroensap toe en meng nog goed door elkaar. Stort het mengsel in de springvorm en druk goed aan. Bak het taartje in de oven in ca 20 minuten. Laat afkoelen.
Smelt de chocola au-bain-marie en bestrijk het taartje hiermee. Laat uitharden in de koelkast.

Geniet ervan!