Homemade suikerbrood

Ingrediënten:
150 gram amandelmelk + 1 el extra om te bestrijken;
60 gram suiker;
1 zakje gedroogde gist 7 gram;
350 gram bloem;
1 tl zout;
60 gram kokosolie gesmolten;
175 gram mini suikerklontjes heel kort in keukenmachine gemalen of grof gehakt;
2 tl kaneel;
30 gram stemgember in kleine stukjes gesneden + 2 el van de siroop;

Meng de melk 15 gram suiker en de gist in een grote kom en laat het 10 minuten staan tot schuimig wordt. Meng de bloem, zout en 35 gram van de kokosolie er doorheen en kneed met je handen tot een mooi soepel deeg in 8 minuten. Leg het deeg in de kom en dek af met vershoudfolie. Laat het deeg 1 uur rijzen tot volume verdubbeld is. Bekleed ondertussen een cakevorm met bakpapier en maak een mengsel van 1 el kokosolie, 2 el siroop van de stemgember en 15 gram suiker. Smeer hiermee het bakpapier in. Meng de suikerklontjes met de kaneel, stemgember en de rest van de gesmolten kokosolie.

Kneed het deeg en druk er een platte rechthoek van. Verdeel wat van het suikerklontjesmengsel over het deeg. Vouw het deeg dubbel en kneed goed. Druk er weer een platte rechthoek en verdeel weer wat van het suikerklontjesmengsel erover. Ga zo door tot je nog een beetje mengsel overhoudt. Deze heb je nodig voor het einde. Duw het deeg tot een rechthoek en rol vanuit de korte kant op. Leg het deeg met de naad beneden in de cakevorm. Bestrijk met de amandelmelk en bestrooi met de overige 30 gram gewone suiker. Verdeel het overgehouden suikerklontjesmengsel erover. Laat het deeg weer afgedekt in 30 minuten rijzen tot volume verdubbeld is.

Verhit de oven voor op 190 graden en bak de suikerbrood in 35 minuten. Laat het suikerbrood afkoelen alvorens te snijden.

Geniet ervan!