Honing-kruidkoek
Bereidingstijd: 30 minuten inclusief oventijd
Ingrediënten:
2 citroenen;
150 lichtbruine basterdsuiker;
150 gram roomboter;
3 eieren;
2 tl bakpoeder;
150 gram polenta;
2 tl kaneelpoeder;
1/2 tl speculaaskruiden;
150 gram amandelmeel;
4 el honing;
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakvorm met bakpapier. Pers de citroenen uit en bewaar. Klop in een kom de suiker met de boter tot een luchtig mengsel. Voeg één voor één de eieren toe. Roer in een andere kom het bakpoeder, polenta, kaneel, speculaaskruiden en amandelmeel door elkaar en voeg toe aan het andere mengsel. Voeg 4 eetlepels van de citroensap toe. Doe het deeg in de bakvorm en strijk glad. Bak de cake in 35 minuten. Meng ondertussen de honing met de overige citroensap. Als de cake gaar is, haal je hem uit de oven en giet het honing-citroensap over de cake. Laat het hem afkoelen.
Geniet ervan!