Indische dhansak met champignons

Bereidingstijd: ca 45 minuten

Ingrediënten: 4 personen
100 gram linzen blik;
1 ui gesnipperd;
400 gram tomatenblokjes blik;
1 tl kurkumapoeder;
zout;
1 el zonnebloemolie;
500 gram champignons gehalveerd;
2 tl komijnpoeder;
1,5 tl korianderpoeder;
1 el geraspte gember;
4 teentjes knoflook geperst;
1 rode peper zaadlijst verwijderd fijngesneden;
bosje verse koriander grof gehakt;
2 el yoghurt;
basmatirijst;
naanbrood

Verhit de zonnebloemolie in een pan en bak hierin de ui. Voeg de champignons toe en bak mee. Voeg de komijnpoeder, korianderpoeder en kurkumapoeder toe en bak 2 minuten mee. Voeg de gember, knoflook, rode peper en tomatenblokjes toe en bak nog een paar minuten mee. Voeg de linzen en 200 ml water toe en breng aan de kook. Laat het ca 20 minuten op een laag vuur zachtjes koken. Roer de koriander en de yoghurt er doorheen. Lekker met basmatirijst en naanbrood.

Eet smakelijk!