Italiaanse bolletjes koolhydraatarm
Bereidingstijd: 2 uur inclusief wachttijd
Ingrediënten: 8 bolletjes
150 gram amandelmeel;
130 gram Griekse yoghurt;
4 eieren;
30 gram psylliumvezels;
2 tl bakpoeder;
1 tl zout;
1 tl Italiaanse kruiden;
1 tl sesamzaad;
1 tl pompoenpitten;
1 tl zonnebloempitten
Mix in een kom de eieren, Griekse yoghurt en zout tot een schuimig geheel. Voeg de amandelmeel, psylliumvezels, bakpoeder en Italiaanse kruiden toe en meng tot een samenhangend geheel. Dek de kom ca 1 uur af met een vochtige theedoek.
Verwarm de oven voorop 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel het deeg in 8 bolletjes en leg ze verspreid over de bakplaat. Tijdens het bakken zetten ze uit. Bestrooi de broodjes met sesamzaad, pompoenpitten en zonnebloempitten. Bak de broodjes in 30 minuten gaar. Zet de oven uit en zet de deur op een kier. Haal ze na 10 minuten uit de oven en laat ze buiten de oven verder afkoelen.
Geniet ervan!