Japans gemarineerde kip met parelcouscoussalade
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten: 4 personen
350 gram parelcouscous;
1,5 komkommer in stukjes gesneden;
stukje verse gember geraspt;
100 gram zure room;
4 tl gomasio;
400 gram japans gemarineerde kipfiletreepjes;
400 gram peultjes;
2 groentebouillonblokjes;
2 el olijfolie extra vierge;
2 el olijfolie;
2 el witte wijnazijn;
4 el ketjap;
Zout en peper
Breng 1,2 liter water aan de kook en verkruimel de bouillonblokjes erboven. Voeg de parelcouscous toe. Kook 12 minuten. Giet af en spoel af met koud water. Rasp ondertussen de gember en meng met de zure room, 2 el olijfolie extra vierge, 2 el witte wijnazijn, 2 tl gomasio en 4 tl ketjap. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de komkommer toe en roer goed door. Verhit 2 el olijfolie en bak de kipfiletreepjes in 3 minuten. Voeg de peultjes toe en roerbak goed mee. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de parelcouscous toe aan de komkommer en meng goed. Voeg de kipfiletreepjes en peultjes toe en bestrooi met de overige gomasio.
Eet smakelijk!