Japanse ramen met gebakken schelvisfilet

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten: 4 personen
4 cm verse gember geschild en geraspt;
1 rode peper zaadlijsten verwijderd en fijngesneden;
1 winterpeen in dunne halve plakken;
250 gram champignons in kwarten;
200 gram spitskool grof gesneden;
200 gram broccoli grof gesneden;
400 gram udonnoedels in kleinere stukken sneden;
4 stukjes schelvisfilet;
20 ml sojasaus;
1600 ml groentebouillon;
zonnebloemolie;
zout en peper

Verhit wat zonnebloemolie in een soeppan. Fruit de gember en rode peper in 2-3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de winterpeen, spitskool en broccoli toe en bak 2 minuten. Voeg de groentebouillon toe en laat 6-8 minuten koken. Voeg halverwege de champignons en udonnoedels toe. Dep ondertussen de schelvisfilet droog met keukenpapier. Verhit wat zonnebloemolie in een koekenpan en bak de schilevisfilet gaar in 2-4 minuten per kant. Breng op smaak met zout en peper. Breng de soep op smaak met de sojasaus en per. Verdeel de ramen over de soepkomen en serveer met de schelvisfilet erop.

Eet smakelijk!