Kabeljauw met polenta en tomatenvinaigrette

Bereidingstijd: ca 1 uur

Ingrediënten: 4 personen
Polenta:
150 gram polenta;
200 ml water;
200 ml halfvolle melk;
100 ml slagroom;
1 tl zout

Tomatenvinaigrette:
6 tomaten;
4 el extra vierge olijfolie;
2 el appelazijn;
zout en peper;
1,5 el peterselie gehakt;
2 tenen knoflook geperst

Kabeljauw:
4 kabeljauwfilet;
bloem;
roomboter

Breng voor de polenta het water met zout, melk en slagroom aan de kook en voeg de polenta toe. Zet het vuur laag en laat de polenta ca 10 minuten zachtjes gaar koken. Goed blijven doorroeren om aanbranden te voorkomen. Vet een schaal in met wat olijfolie en verdeel de polenta over de schaal. Laat opstijven.

Ontvel voor de vinaigrette de tomaten. Snijd ze in kleine stukjes. Doe de tomatenstukjes in een schaal en meng met de extra vierge olijfolie, appelazijn, zout en peper, peterselie en knoflook.

Wentel de kabeljauw in de bloem. Smelt boter in een koekenpan en bak de vis aan beide kanten. Snijd de polenta in 4 gelijke stukken. Verhit in een andere koekenpan een beetje olie en bak de polenta ook aan beide kanten.

Geniet ervan!